Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά θα ενισχυθούν μέσω του αναπτυξιακού

  • AYΞHMENEΣ επιδοτήσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου έναντι της μείωσης των εγγυημένων τιμών αγοράς της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα υποσχέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη στους εκπροσώπους του κλάδου με τους οποίους συναντήθηκε χθες.
    Oπως είναι γνωστό, οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν αντιδράσει έντονα στην πρόθεση του υπουργείου για μείωση της εγγυημένης τιμής και μάλιστα ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή της τιμής θα οδηγήσει σε αναστολή προγραμματισμένες επενδύσεις, οι οποίες θα καταστούν μη βιώσιμες. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης η κ. Μπιρμπίλη διαβεβαίωσε τους επενδυτές για τη διάθεση του υπουργείου να διασφαλίσει τη γρήγορη και απρόσκοπτη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών μέσω σταθερού επενδυτικού πλαισίου, ενώ σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση υποσχέθηκε σύνδεση της τιμής της KWh με το ύψος της επιχορήγησης της επένδυσης. Oπως είπε μάλιστα η σύνδεση αυτή θα προκύψει με την αποσαφήνιση του σχεδίου του αναπτυξιακού νόμου από το Yπουργείο Οικονομίας, εντός των επόμενων εβδομάδων.
    Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη σε πρόσφατες δηλώσεις της σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο σημείωσε ότι πρόθεσή της είναι η μείωση των επιχορηγήσεων των έργων ΑΠΕ και η στήριξή της μέσω των εγγυημένων τιμών αγοράς της ενέργειας. Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) Χ. Καλυβιώτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Κ. Δανιηλίδης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Ελλάδας (ΣΕΦΕ) Σ. Παπαλεξίου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΒΦΩ) Δ. Κοπελούζος.
    ΠηγήExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου