Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Με φωτοβολταϊκά της aleo solar έργο 1 MW στην Ιταλία


Η aleo solar AG  διέθεσε στην ιταλική πόλη Vittorio Veneto φωτοβολταϊκά πάνελ υψηλής ποιότητας για ηλιακό πάρκο 1 Megawatt καθώς και ένα πλήρες πακέτο χρηματοδοτικών υπηρεσιών.
Ο φορέας εκμετάλλευσης του φωτοβολταϊκού πάρκου είναι ο δήμος του Vittorio Veneto.
«Μαζί με την AilitaEngineeringS.r.l., μία επιχείρηση εγκατάστασης που δραστηριοποιείται ως συνεργάτης της aleo, και την τράπεζα BIIS (BancaInfrastruttureInnovazioneeSviluppo) ιδρύσαμε μία οντότητα ειδικού σκοπού με σκοπό την προσφορά μίας τεχνικής αλλά και χρηματοδοτικής λύσης», εξηγεί ο κ. GiovanniBuogo, Διευθυντής Πωλήσεων της aleosolarAG για την Ευρώπη.
Ο δήμαρχος του VittorioVeneto, κ. GianantonioDaRe, δήλωσε: «Για εμάς, ως δημόσιο φορέα, η ασφαλής χρηματοδότηση και η συνεργασία με αξιόπιστους εταίρους αποτέλεσαν την απόλυτη προτεραιότητα κατά την πρόσκληση για υποβολή προσφορών και την εκτέλεση του έργου: η aleo και οι συνεργάτες της παρείχαν ποιότητα τόσο με τα προϊόντα, όσο και με τις υπηρεσίες τους, κατά τις διάφορες φάσεις του έργου
Το ηλιακό πάρκο έχει αρχίσει να τροφοδοτεί το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού με «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια από το Μάιο του 2011. Ο συνεργάτης της aleo Ailita Engineering S.r.l. φρόντισε για την επαγγελματική εγκατάσταση των πάνελ και την ολοκλήρωση της κατασκευής σε λιγότερο από δύο μήνες. Το πάρκο αναμένεται πως θα παράγει 1.200.000 έως 1.250.000 κιλοβατώρες ετησίως.
Η εταιρεία
Η aleo solar AG κατασκευάζει και διαθέτει στην αγορά φωτοβολταϊκά πάνελ υψηλής απόδοσης και προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο από το 2006 (DE000A0JM634) και από το 2009 ανήκει πλειοψηφικά στον όμιλο Bosch. Ο κατασκευαστής υψηλής ποιότητας απασχολεί σήμερα 1005 συνεργάτες και δραστηριοποιείται παγκόσμια στις σημαντικότερες αγορές φωτοβολταϊκών. Η κύρια εργοστασιακή μονάδα στο Prenzlau της Γερμανίας και τα δύο ακόμα εργοστάσια στην Ισπανία και την Κίνα θα εξασφαλίσουν στον όμιλο aleo solar μία συνολική παραγωγική ικανότητα της τάξης των 390 Megawatt έως τα τέλη του 2011. Η επιχείρηση σημείωσε το 2010 έναν κύκλο εργασιών ύψους 553,5 εκατ. ευρώ.