Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Φωτοβολταϊκά σε Στέγαστρα, Προσόψεις και Βοηθητικούς Χώρους Κτηρίων και με τη Βούλα ΚΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ!!!!!!

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Οικονομικών, το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στα κτήρια διευρύνεται, επιτρέποντας έτσι την εγκατάσταση των συστημάτων όχι μόνο στις στέγες, αλλά και στα στέγαστρα βεραντών, προσόψεων, σε σκίαστρα, καθώς και σε βοηθητικούς χώρους κτηρίων, αποθήκες και χώρους στάθμευσης. Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της σχετικής Συμπληρωματικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Η εν λόγω απόφαση με τίτλο «Συμπλήρωση του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις», συμπληρώνει το Ειδικό Πρόγραμμα, ούτως ώστε να δοθεί κίνητρο για την υλοποίηση μικρών, διεσπαρμένων εφαρμογών ειδικά σε κτήρια, που θα έχουν έντονο επιδεικτικό χαρακτήρα και θα συμβάλλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και το δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, νοσοκομεία κ.ά.

Όπως τονίζεται, το Πρόγραμμα ισχύει για όλη την επικράτεια, με μέγιστη ισχύ για την ηπειρωτική χώρα, τα Διασυνδεδεμένα με το Σύστημα νησιά και την Κρήτη τα 10kWp και για τα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά τα 5kWp.

Για την υλοποίηση εγκαταστάσεων στα νησιά, που εντάσσονται ειδικά στο Ειδικό Πρόγραμμα, καθορίζεται με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η δυνατότητα απορρόφησης ισχύος για τις περιοχές με κορεσμένα δίκτυα.

Τα σχετικά στοιχεία των αιτήσεων και των εγκαταστάσεων καθώς και ο χαρακτηρισμός των τοπικών δικτύων ως κορεσμένων ή μη αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο των Διαχειριστών Δικτύου και Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου