Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

aleo solar: «Η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών μας έχει εκπλήξει ευχάριστα»


Η εταιρεία aleo solar AG διατήρησε το 2010 την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά και τριπλασίασε τη διανομή των ηλιακών της μονάδων. Το τρέχον έτος η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία θέλει να επιτύχει πάλι τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα. Η εταιρεία μέσα από στρατηγικές συμφωνίες έχει ήδη εξασφαλίσει την διανομή 20 MW για την Ελληνική αγορά το 2011. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών Ελλάδος (ΣΕΦ), η εγκατεστημένη ισχύς των διασυνδεδεμένων φωτοβολταϊκών συστημάτων το 2010 έφτασε περίπου τα 150 MW.

Ο κ. Θανάσης Σακκάς, διευθυντής του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας aleo solar σε Ελλάδα και Κύπρο, ανάγει την επιτυχία αυτή στην πλήρη υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες της: «Παρέχουμε συμβουλές στους τεχνικούς εγκατάστασης και στους επενδυτές τόσο σε τεχνικά θέματα όσο και στη χρηματοδότηση των έργων. Μέσω των εκπαιδευτικών μας σεμιναρίων, παρέχουμε στους τεχνικούς εγκατάστασης όλες τις γνώσεις που χρειάζονται για την κατασκευή μιας φωτοβολταϊκής μονάδας. Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει την διαδικασία αδειοδότησης στην Ελλάδα, τον τεχνικό σχεδιασμό, ακόμη και πρακτική εφαρμογή σε εγκαταστάσεις.»

Καθώς από τα μέσα του 2010 υπάρχει στην Ελλάδα μεγάλη ζήτηση για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στέγης, η αγορά έχει επεκτείνει το ενδιαφέρον της και στις μικρότερες εγκαταστάσεις για στέγες. Σε αυτόν τον κλάδο, η εταιρεία aleo solar έχει εξασφαλίσει μερίδιο αγοράς ύψους 20%. Ο κ. Σακκάς εκτιμά πως ο μέσος όρος της εγκατεστημένης ισχύος ανά φωτοβολταϊκό σύστημα θα είναι μικρότερος το 2011, αλλά ο συνολικός αριθμός συστημάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Υπάρχουν εγκαταστάτες στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν σχετικά μικρή εμπειρία σε εγκαταστάσεις στέγης», λέει ο κύριος Σακκάς. «Εμείς καλύπτουμε και αυτή την ανάγκη της αγοράς με τα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια.» Ο κ. Norbert Schlesiger, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας aleo solar AG, συμπληρώνει: «Η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών μας έχει εκπλήξει ευχάριστα και αποδεικνύει την επιτυχία της διεθνούς στρατηγικής μας. Είμαστε βέβαιοι ότι χάρη στην εξειδίκευσή μας σε εγκαταστάσεις στέγης μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα.»