Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«SOS» για τις ελληνικές βιομηχανίες φωτοβολταϊκών

Την παροχή στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης προς τα ελληνικά εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών πυριτίου και παραγωγής ηλιακών γεννητριών, που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα, ζητά ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που προωθεί το ΥΠΕΚΑ στη Βουλή.
Με την επιστολή του ο περιφερειάρχης επισημαίνει μεταξύ άλλων «την ιδιαίτερα δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά εργοστάσια -εκ των οποίων τέσσερα είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας- εξαιτίας της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, της συνεχώς μεταβαλλόμενης εθνικής πολιτικής στον τομέα των φωτοβολταϊκών, αλλά και του σκληρού ανταγωνισμού από την Ασία».
Μάλιστα όσον αφορά τα εργοστάσια που είναι εγκατεστημένα στην ΒΙΠΕ Πατρών, ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα τέσσερα αυτά εργοστάσια έχουν σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε να μαραζώσουν επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου».
Παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε και ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος σε επιστολή του προς του υπουργό Περιβάλλοντος, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι τα τέσσερα εργοστάσια που λειτουργούν στην ΒΙΠΕ της Πάτρας, απασχολούν πάνω από 1000 εργαζομένους και τα παραγόμενα προϊόντα τους, πωλούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου