Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Α.Ζερβός: "Ξεκλείδωμα" σημαντικών επενδύσεων από την ενίσχυση των ΑΠΕ

Την υιοθέτηση ενός δεσμευτικού πλαισίου το οποίο θα θέτει ως στόχο την παραγωγή του 45% της καταναλισκόμενης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές έως το 2030 ζητά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις ΑΠΕ (EREC) επ’ ευκαιρία της εξαμηνιαίας συνδιάσκεψής του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αλλά και πρόεδρος του EREC δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί ο στόχος του 45%, καθώς κάτι τέτοιο θα συμβάλει σημαντικά στην πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων.

«Η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ πρέπει να ενισχυθεί έτσι ώστε τα αέρια του θερμοκηπίου να μειωθούν κατά 80-95%. Επιπλέον, είναι απαραίτητο ένα δεσμευτικό πλαίσιο για συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 45% μέχρι το 2030, καθώς αυτό θα είναι ένα σαφές μήνυμα για τους επενδυτές, το οποίο θα ξεκλειδώσει ζωτικής σημασίας ιδιωτικές επενδύσεις», δήλωσε ο Αρθούρος Ζερβός.

«Εάν η Ευρώπη επιθυμεί να διατηρήσει την κυριαρχία της στις ΑΠΕ, εμείς ως First Solar, θεωρούμε ότι είναι βασική η ύπαρξη μιας σταθερής πολιτικής ενώ ο στόχος για 45% συμμετοχή των ΑΠΕ έως το 2030 αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση», δήλωσε ο Maja Wessels, εκ μέρους της First Solar, η οποία αποτελεί ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Ο Rudi Anschober, περιφερειακός υπουργός Ενέργειας της Άνω Αυστρίας, υποστήριξε ότι μέχρι το 2030 η Άνω Αυστρία θα καλύπτει το 100% των αναγκών της σε θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες ενώ σημείωσε ότι και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να πράξουν κάτι ανάλογο.

Απ’την πλευρά του, ο Gerhard Stryi-Hipp, πρόεδρος της Renewable Heating & Cooling (RHC) Technology Platform σημείωσε: «Αν μιλάμε σοβαρά για μετακίνηση της Ευρώπης προς ένα πραγματικά βιώσιμο ενεργειακό σύστημα, θα πρέπει να ενισχύσουμε τις ΑΠΕ, κάτι το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί θέτοντας ένα συγκεκριμένο στόχο για την επόμενη δεκαετία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου