Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΕΦ: Απαιτούνται διορθωτικές κινήσεις στην αγορά φωτοβολταϊκών


Η προσφορά όρων σύνδεσης των φωτοβολταϊκών με το δίκτυο, οι αδειοδοτικές διαδικασίες, οι μακροχρόνιοι στόχοι για το μερίδιο των φωτοβολταϊκών ως το 2020, ο εξορθολογισμός του κόστους σύνδεσης, η μείωση των χρόνων απόκρισης των υπηρεσιών και η περαιτέρω διευκόλυνση της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών στον οικιακό-κτιριακό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) με εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ, της ΡΑΕ, του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ.

Όλες οι πλευρές κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι θα πρέπει να υπάρξουν σύντομα πρωτοβουλίες και διορθωτικές κινήσεις, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Στη συνάντηση καταγράφηκαν οι θέσεις των φορέων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η φωτοβολταϊκή αγορά, όπως αυτά περιγράφηκαν από τον ΣΕΦ, αλλά και η πρόθεση όλων να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των έργων.

Ο ΣΕΦ από την πλευρά του δεσμεύτηκε να συμβάλλει με προτάσεις που θα διασφαλίσουν την υγιή ανάπτυξη της αγοράς και την επίτευξη των εθνικών στόχων για τις ΑΠΕ. Κοινή ήταν η άποψη ότι στόχος είναι η υγιής και σταθερή ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, αναγνωρίζοντας τα συνεπαγόμενα ενεργειακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PV Legal στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΦ από κοινού με φορείς της αγοράς από 12 ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση της περαιτέρω διείσδυσης των φωτοβολταϊκών στο ενεργειακό μείγμα.

Η Εθνική Έκθεση του προγράμματος PV Legal για την Ελλάδα είναι βρίσκεται στο παρακάτω αρχείο:
Έκθεση PV Legal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου