Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΣΠΗΕΦ: Ναι στην απεμπλοκή των φ/β fast track αλλά όχι με τις παλιές ταρίφες

Υπέρ του ξεμπλοκαρίσματος των μεγάλων έργων φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο του fast track τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ).
Η ΠΟΣΠΗΕΦ τονίζει ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα έργα θα πρέπει να λάβουν τιμές οι οποίες δεν θα ξεπερανούν αυτές που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
«Οποιαδήποτε μεγαλύτερη τιμή είναι ταφόπλακα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και μέγιστα καταστροφική για ολόκληρο τον κλάδο των ΑΠΕ», τονίζει η ΠΟΣΠΗΕΦ.
Αναλυτικά η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:
"Καλωσορίζουμε το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων Φωτοβολταϊκών   στο πλαίσιο του Fast Track. Ελπίζουμε στην άμεση υλοποίησή τους. Ευνόητο είναι ότι οι εγγυημένες τιμές (Fit In Tariffs) που θα λάβουν τα εν λόγω έργα δεν μπορούν να ξεπερνούν αυτές που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.  
Οποιαδήποτε μεγαλύτερη τιμή είναι ταφόπλακα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και μέγιστα καταστροφική για ολόκληρο τον κλάδο των ΑΠΕ.
Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην εγκρίνουν καμία άλλη τιμή μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η νομοθεσία (Αριθμ. Υ.Α.Π.Ε./Φ1/1288/9011 ΦΕΚ1103/02-05-2013) δηλαδή στα 0,95€/Mwh ή 0,90€/Mwh που ισχύει από τον Αύγουστο του 2013 και τον Φεβρουάριο του 2014 αντίστοιχα, ανάλογα με την ημερομηνία ηλέκτρισης των έργων".
(energypress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου