Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ

Συνεχίζεται σήμερα στη βουλή η συζήτηση κατ’ άρθρο και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι από το νομοσχέδιο έχουν αποσυρθεί, καθώς δεν έγιναν αποδεκτές από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ώστε να μπούν σε ψηφοφορία, τόσο η τροπολογία για τις fast track επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, όσο και εκείνη για την επιβολή εισφοράς επί των πωλήσεων του φυσικού αερίου.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για τα fast track ενώ τόνισε ότι θα εξεταστεί από κοινού από τα υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης μια λύση για να στηριχθεί η εγχώρια βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών, η οποία συνδεόταν με τα συγκεκριμένα έργα.
Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία προέβλεπε να «δίνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων πώλησης με τιμή αναφοράς που αναγράφεται στον πίνακα τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, όπως ίσχυε κατά την ημερομηνία υπαγωγής τους στη Διαδικασία Στρατηγικών Επενδύσεων και αντιστοιχεί στην τιμή που ίσχυε κατά την ίδια ημερομηνία, εάν υλοποιήσουν εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος μικρότερης ή ίσης των 60 MW».
Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
(energypress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου