Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δυναμικό παρόν έξω από το ΥΠΕΚΑ έδωσαν οι «φ/β» αγρότες της Ηπείρου

Ανακοίνωση για τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, εξέδωσε ο Σύλλογος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου όπου αναφέρει τα εξής:
«Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μελή από 2 νομούς Θεσπρωτίας και Άρτας και τα μελή από Ιωάννινα και Πρέβεζα να συμμετέχουν σε επομένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ο Σύλλογος ενδεικτικά αναφέρει ότι τα περισσότερα μελή του είναι κτηνοτρόφοι και χρειάστηκε να μείνουν χωρίς ύπνο περισσότερες από 24 ώρες. Το λεωφορείο με τις στάσεις που έπρεπε να γίνουν σε πολλά χώρια χρειάστηκε περισσότερες από 8 ώρες για να έρθει Αθήνα και άλλες τόσες στην επιστροφή συν 4 ώρες διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ, ενώ κάθε κτηνοτρόφος είχε 4 ώρες δουλειάς που δεν μπορούσε να αναβληθεί πριν την εκκίνηση και μετά την άφιξη του στην Ήπειρο σύνολο περίπου 28 ώρες χωρίς ύπνο ωστόσο είμαστε πρόθυμοι να το επαναλάβουμε όσες φορές χρειαστεί.
Επίσης, επειδή γίνεται λόγος για κούρεμα της τάξης του 80% για ένα έτος (6 μήνες δωρεάν παραγωγής συν κάποιου είδους εισφορά) για να μειωθεί το έλλειμμα της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. θα συνιστούσαμε οι δυνάμεις όσων δεν είναι αγρότες να κατευθυνθούν εκεί (οι αγρότες ήδη το παρακολουθούν) γιατί ένα τέτοιο κούρεμα δίνει την πλασματική εικόνα ότι ο ΛΑΓΗΕ και οι καταναλωτές μπορούν να ανταποκριθούν σε πληρωμές περισσότερων ΑΠΕ ενώ αυτό που είναι πιθανότερο ότι να συμβεί είναι σε λιγότερο από 2 έτη να είναι πάλι ελλειμματικός.
Καλούμε λοιπόν σε επαγρύπνηση και ενότητα όλους όσους πληρώνονται από το ΛΑΓΗΕ έτσι ώστε να τηρηθούν κάποτε οι συμβάσεις μας στο ακέραιο. Ας δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν»
(energypress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου