Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Allianz: Ελκυστικές ακόμη και με μειωμένες ταρίφες οι επενδύσεις σε ΑΠΕ


Οι επενδύσεις στην ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και στις υποδομές για τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις συνεχίζουν να κερδίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς μειώνεται ολοένα και περισσότερο η εξάρτηση της κερδοφορία τους από τις κυβερνητικές επιδοτήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εκτιμά η ασφαλιστική εταιρία Allianz.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα επενδύσεων σε ΑΠΕ της Allianz Global Investors, Armin Sandhoevel, οι επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα σε κάποιες αγορές ήδη έχουν φτάσει στο grid parity (δηλ. στο να είναι οικονομικά ανταγωνιστικές με τις μονάδες συμβατικών καυσίμων) ενώ σε άλλες αγορές οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.
«Αυτό είναι το μέλλον της αγοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως ο ίδιος εξήγησε, η μετάβαση στην «πράσινη» ηλεκτροπαραγωγή, εκτός όλων των άλλων, έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι οδηγεί στην αποσύνδεση  από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των παραδοσιακών καυσίμων ενώ παράλληλα η αποδεδειγμένη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων τεχνολογιών εξασφαλίζει μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές.
Τα στελέχη της Allianz τονίζουν εξάλλου ότι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ αποτελούν μία ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για θεσμικούς επενδυτές όπως είναι για παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία, σε αρκετές χώρες, βρίσκονται σε αναζήτηση επενδυτικών λύσεων πέρα από τα κρατικά ομόλογα.
(energypress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου