Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ε.Λιβιεράτος: Τα φωτοβολταϊκά είχαν υπερμεγεθυνθεί - Έρχεται εξισορρόπηση


Την άποψη ότι έως τώρα το θέμα των φωτοβολταϊκών είχε «υπερμεγεθυνθεί» στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΤ το περασμένο Σάββατο.
Μάλιστα, ο κ. Λιβιεράτος χαρακτήρισε την έως τώρα κατάσταση που είχε επικρατήσει στον κλάδο ως μια «τρέλα» η οποία ήρθε να προστεθεί σε «όλες τις άλλες τρέλες που είχαμε στη χώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Όπως διευκρίνισε, ο κλάδος είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες και την ελπίδα ότι μπορεί «να λύσει όλα τα προβλήματα».
«Τώρα επιχειρείται η εξισορροπήση του. Μελετάμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε σε βάθος χρόνου, ποιο  θα είναι το ισοζύγιο και το κόστος», τόνισε, προσθέτοντας:
«Γενικότερα όμως χρειάζονται υπολογισμοί για να δούμε πως θα προχωρήσουμε».
Αναφερόμενος πάντως στα οικιακά φωτοβολταϊκά σημείωσε ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία εγκαταστάσεων υπάρχει μια «φιλική αντιμετώπιση από το κράτος».
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με ευθύνες προηγούμενων ηγεσιών του ΥΠΕΚΑ για την κατάσταση αυτή, ο κ. Λιβιεράτος τόνισε ότι οι προηγούμενοι σχεδιασμοί είχαν γίνει βάσει συγκεκριμένων οικονομικών συνθηκών, οι οποίες πλέον έχουν αλλάξει .  «Η Ελλάδα ήταν άλλη πριν 1-2 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου