Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινούν και επίσημα έρευνες για τα κινεζικά φωτοβολταϊκά στις ΗΠΑ


Ξεκινάει και επίσημα η έρευνα στις ΗΠΑ  σχετικά με τις κινεζικές πρακτικές όσον αφορά το εμπόριο φωτοβολταϊκών πάνελ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα δέχεται συνεχείς πιέσεις από την εγχώρια βιομηχανία, ενώ και  οι απανωτές χρεοκοπίες αμερικανικών εταιριών φαίνεται να έχουν καταστήσει απαραίτητη μια τέτοια πρωτοβουλία.
Ειδκότερα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε έρευνα σχετικά με καταγγελίες που αφορούν αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού από την πλευρά της κινεζικής βιομηχανίας, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν και παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις.
Όπως μεταδίδει το REUTERS, το υπουργείο δέχθηκε αναφορά τον περασμένο μήνα από την εταιρία SolarWorld, με την οποία η εταιρία ζητούσε να επιβληθούν υψηλοί δάσμοι στα εισαγόμενα φωτοβολταϊκά πάνελ.
Σημειώνεται ότι η SolarWorld, είναι ένα από τα πολλά «θύματα» του κινεζικού ανταγωνισμού. Μάλιστα, στις αρχές του έτους η εταιρία  αναγκάστηκε να κλείσει ένα εργοστάσιό παραγωγής πάνελ στην Καλιφόρνια.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας στο Όρεγκον των ΗΠΑ, Gordon Brisner, οι προβλέψεις του οποίου σχετικά με το μέλλον της αμερικανικής βιομηχανίας φωτοβολταϊκών δεν είναι καθόλου αισιόδοξες:
«Οι αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές των κινέζων εξαγωγέων απειλούν να εξαφανίσουν τους αμερικάνους παραγωγούς και τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Brisner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου