Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Προς Αναστολή του «Πόθεν Έσχες» στις Παραγωγικές Επενδύσεις

Σκέψεις για αναστολή του «πόθεν έσχες» στις παραγωγικές επενδύσεις υπάρχουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια παροχής κινήτρων σε πιθανούς Έλληνες επενδυτές. Όπως δήλωσε εχθές ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, το μέτρο της αναστολής του «πόθεν έσχες» που εφαρμόζεται στην αγορά ακίνητων, θα επεκταθεί και στις παραγωγικές επενδύσεις, ώστε να δοθούν πρόσθετα κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων.

«Ξέρετε ότι ήδη έχουμε λάβει μέτρα, όπως η αναστολή του 'πόθεν έσχες' για την οικοδομή, αυτό μπορεί να γίνει για κάθε παραγωγική επένδυση, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε συμφωνήσει πολιτικά και κοινωνικά, και κυρίως θα έχουν πεισθεί όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ως σημαντικές παραγωγικές επενδύσεις και, άρα, εξαιρούμενες του «πόθεν έσχες», νοούνται αυτές που συμβάλλουν στην οικονομική πρόοδο της χώρας, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται σημαντική αύξηση της εθνικής παραγωγής και της απασχόλησης ή αξιόλογη αύξηση των εξαγωγών ή εξοικονομείται αξιόλογο ποσό συναλλάγματος. Ο επενδυτικός νόμος ορίζει ως παραγωγικές τις επενδύσεις τέτοιου είδους που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου