Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τρία Μεγαβάτ φωτοβολταϊκά βάζει στις στέγες της η ΔΕΗ


Ένα «γιγάντιο» πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε στέγες, ταράτσες και λοιπούς χώρους κτηρίων βάζει μπροστά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό τα πολλά ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της η «μητρική» ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εκμισθώσει τους συγκεκριμένους χώρους, με συνολική έκταση άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, σε 21 διαφορετικά μεγάλα ακίνητα σε όλη τη χώρα. Η ισχύς των συστημάτων που θα εγκατασταθούν θα φτάνει κοντά στα 3 μεγαβάτ, τα οποία θα παράγουν ετησίως 4 εκατ. κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας.

Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Απριλίου για το πρώτο «πακέτο» ισχύος περίπου 1 μεγαβάτ και θα περιλαμβάνει την προμήθεια υλικού και την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών. Με τον τρόπο αυτό, η ΔΕΗ σκοπεύει να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές τιμές που προσφέρει το σύστημα για την παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά στη στέγη και ταυτόχρονα να προσφέρει στο κοινό ένα πετυχημένο παράδειγμα για το πώς μια επιχείρηση ή μια οικογένεια μπορεί να απολαύσει τα οικονομικά οφέλη των νέων πράσινων τεχνολογιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου